Je hebt tegenwoordig de keus uit meerdere mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. U kunt kiezen voor het verbeteren/aan laten leggen van isolatiemateriaal, maar u kunt ook kiezen voor hoogwaardige kozijnen. Als u de kozijnen van uw woning wilt vervangen, kunt u het beste voor kunststof kozijnen kiezen. Deze kozijnen hebben de beste isolatiewaarde en zorgen daarmee voor de grootst mogelijke besparing.

Een terechte vraag is daarbij: heeft u een vergunning nodig om kozijnen te vervangen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk afhankelijk van de exacte situatie. Als u in een ‘normaal’ rijtjeshuis woont, is het vaak niet noodzakelijk om een vergunning te regelen. 

Woont u in een monumentaal pand? Dan is het vaak wel noodzakelijk om een vergunning te regelen. Ons advies is daarom om dit even goed na te vragen bij uw gemeente.

Mag u vervolgens zonder vergunning uw kozijnen vervangen?

Dan kunt u via onze tool direct de beste prijs voor de kunststof kozijnen berekenen. Deze prijs is overigens afhankelijk van de afmetingen van het kozijn, van het glassoort en de kleur. Op basis van uw voorkeuren toont onze tool in ieder geval direct de prijs voor het vervangen van uw kunststof kozijnen.